Маємо бути одним сильним кулаком: Умєров та Сирський зустрілись з головами комітетів Європарламенту

Маємо бути одним сильним кулаком: Умєров та Сирський зустрілись з головами комітетів Європарламенту

У Києві відбулась зустріч міністра оборони Рустема Умєрова та головкома Олександра Сирського із делегацією очільників комітетів Європейського парламенту. 

Як інформує Міноборони, Умєров висловив вдячність за допомогу, яку Україна отримує від ЄС для протидії агресії рф. Міністр наголосив, що плани щодо її нарощування є дуже важливими не лише для українського війська, а і для мирного населення та безпеки інфраструктури.

Представники ЄП під час зустрічі дізнались, якою на сьогодні є оперативна ситуація на лінію фронту. Також вони дізнались про нагальні потреби української сторони, передусім -систем ППО та боєприпасів до них, артилерійських установок, снарядів та далекобійного озброєння.

Окремо йшлося про необхідність посилення санкційного тиску на тих, які попри обмеження, продовжують забезпечувати російькку "оборонку" комплектуючими

"Ми у Європі маємо бути єдині у боротьбі проти російської агресії. Ми маємо бути одним сильним кулаком перед загрозою варварів", - наголоси голова оборонного відомства. 

Керівник комітету закордонних справ ЄП Девід Макалістер зауважив, що прибуття в Київ одразу кількох голів комітетів законодавчого органу ЄС є сигналом непохитної підтримки України Європейським парламентом у протистоянні агресору.

"Ми цінуємо відвагу українських військових. Ми продовжимо вас підтримувати і будемо вимагати давати Україні те, що вам насправді потрібно", – завив Макалістер .

Як писав "Ми-Україна" раніше, 19 березня у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах на базі Повітряних сил США “Рамштайн” відбулася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Головне