Маємо бути готовими: у ДПСУ не виключають наступу рф на Сумщину

Маємо бути готовими: у ДПСУ не виключають наступу рф на Сумщину

Українські прикордонники попереджають, що російські підрозділи можуть повторити сценарій наступальних дій на Вовчанськ та Липці на Харківщині у Сумській області. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Варто бути готовими до розвитку будь-якої ситуації на будь-якому з напрямків, включаючи напрямок Сум", - зазначив він.

Водночас Демченко наголосив на тому, що на сьогодні ознак підготовки наступу на цьому напрямку немає. 

"Ми не фіксуємо на зараз, що у ворога достатньо сил для досягнення своєї стратегічної цілі - для того, щоб просунутися вглиб території України. Звісно, що сили ворога можуть переважати наші. Тому, попри те, що у росіян недостатньо своїх потужностей, вони можуть створити таке саме, як по напрямку Харківської області, і по Сумській. Маємо бути готовими до будь-якої ситуації", - заявив він.

За словами речника ДПСУ, росіян полягає у тому, щоб розтягнути сили ЗСУ на фронті. 

Про потенційну можливість наступу російського війська на Сумщину прикордонники попереджали і раніше. У відомстві пояснили, що дасть змогу противнику відволікти українські сили від інших ділянок фронту.

Нагадаємо, у ДПСУ зафіксували активізацію диверсійно-розвідувальної діяльності росіян на кордоні рф з Сумською областю. Ворожі ДРГ стали заходити на територію регіону кілька разів на тиждень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський 23 травня розповів, що на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ. Найінтенсивніші та найжорсткіші бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках.

Головне