Має ознаки радянської епохи: президент Казахстану запропонував змінити герб країни

Має ознаки радянської епохи: президент Казахстану запропонував змінити герб країни

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв висловив ідею створення нового герба країни, оскільки поточний вважається занадто складним і "має ознаки радянської епохи".

Він поділився цією пропозицією у своєму Telegram-каналі після засідання Національного курултаю.

За словами Токаєва, важливо врахувати думки фахівців та молоді, які вважають, що герб Казахстану є "занадто складним для сприйняття, він містить елементи еклектики (поєднання несумісних елементів, - ред.) та залишки радянської епохи".

Крім того, Токаєв запропонував створити спеціальну комісію, яка розгляне це питання й проведе громадські обговорення. Після цього буде оголошено відкритий конкурс на кращий ескіз нового державного герба країни.

Токаєв також відзначив, що прапор Казахстану вважається "стилістично бездоганним", а гімн, на його думку, має "сильний відгук у серцях" громадян.

Президент країни підкреслив необхідність уніфікації символіки міст та областей за єдиним стандартом. Згідно з його поглядом, ці символи повинні відображати не лише унікальні особливості регіонів, але й гармонійно поєднувати основні елементи національного образу країни.

Довідка.

Розмови про зміну герба Казахстану розпочалися ще під час президентства Нурсултана Назарбаєва. У червні 2018 року в сенаті парламенту було внесено пропозицію написати слово "Қазақстан" на гербі латинськими літерами, і це було зроблено у тому ж році.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні переглянуть алгоритм роботи рятувальників після трагедії в Одесі.

Головне