Майбутнє Білорусі вирішує Кремль, - президент ПАРЄ

Майбутнє Білорусі вирішує Кремль, - президент ПАРЄ

Майбутнє Білорусі наразі вирішує Кремль. Таку думку висловив президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс в інтерв’ю Аллі Тулинській для каналу "Ми-Україна".

"Майбутнє Білорусі має вирішувати народ Білорусі, а не хтось чи щось інше. На даний момент ми бачимо, що майбутнє Білорусі вирішують ті, хто керує в Кремлі. І це знову ж таки втручання в суверенітет країни. Ми вирішили, коли почалася агресія росії проти України, що ми також маємо переглянути наші відносини з режимом у Мінську. Бо там відверто підтримали загарбницьку війну", - наголосив Тіні Кокс.

Разом з тим він додав, що Парламентська асамблея Ради Європи перебуває у постійному контакті з білоруською опозицією.

"Цього тижня я знову зустрічався зі Світланою Тихановською. Як ви знаєте, вона представник білоруської демократичної опозиції і вона бере активну участь у роботі нашої Асамблеї. Для нас це дуже цінно", - зазначив президент ПАРЄ.

При цьому Тіні Кокс запевнив, що в Асамблеї готові співпрацювати з Москвою та Мінськом, однак для цього є умови.

"Ми сказали громадянам Білорусі, що "ви можете бути впевненими, ваша демократична позиція буде почута в нашій організації". Так само ми сказали і громадянам росії: "Так, ми припиняємо будь-які відносини з вашим режимом, тому що вони зневажають міжнародне право. Але ви можете бути впевнені, якщо ви зможете мобілізувати людей для припинення загарбницької війни в Україні і відновити верховенство права в росії, ви можете розраховувати на нашу підтримку", - зазначив Кокс.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент ПАРЄ Тіні Кокс зізнався, що був готовий до повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Головне