МАГАТЕ засудила росію за ракетний удар по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві

МАГАТЕ засудила росію за ракетний удар по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві

На екстреному закритому засіданні 12 липня Рада керуючих МАГАТЕ засудила військовий удар, спрямований росією по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві. 

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

У документі зазначено, що МАГАТЕ найрішучіше засуджує зрив технічної допомоги Україні через військовий удар рф по лікарні.

“Дякуємо Раді керуючих МАГАТЕ за відверту реакцію на терористичний акт від нашого ворога. Російська агресія виявляється не лише проти цивільного населення, але й проти найвразливіших груп - важкохворих дітей. Це неприпустимо”, - заявив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Крім того, Рада підтримала продовження технічного співробітництва з Україною, зокрема надання допомоги “Охматдиту” та іншим медичним установам для забезпечення безперервності медичних послуг і підвищення радіаційної безпеки.

“Україна широко використовує механізми технічного співробітництва з МАГАТЕ, отримуючи обладнання, консультативну і технічну допомогу через Фонд технічного співробітництва, який складається з добровільних внесків країн-членів Агентства”, -  йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Генеральний прокурор Андрій Костін звернувся до Міжнародного кримінального суду з вимогою притягнути росію до відповідальності за ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

Головне