МАГАТЕ від початку великої війни надало Україні обладнання для АЕС на 8,5 млн євро

МАГАТЕ від початку великої війни надало Україні обладнання для АЕС на 8,5 млн євро

Міжнародне агентство з атомної енергії з початку повномасштабної війни надало Україні обладнання для електростанцій на суму понад 8,5 мільйонів євро. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

"З листопада 2023 року Агентство організувало п'ять постачань обладнання для ядерної та фізичної ядерної безпеки в Україну, в результаті чого загальна вартість поставок з початку війни сягнула понад 8,5 млн євро. Агентство, також продовжувало здійснювати свою програму медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Хмельницька, Південноукраїнська та Рівненська атомні електростанції продовжують виробляти електроенергію для енергосистеми України. 

Тривають дискусії щодо визначення потреб у ліквідації наслідків затоплення в Херсонській області.

МАГАТЕ також підготувало пропозицію щодо першого етапу підтримки у сфері безпеки та захисту радіоактивних джерел в Україні.

Нагадаємо, Україна почала переговори з Іспанією про укладення двосторонньої безпекової угоди. Про це повідомили на сайті Офісу Президента.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство оборони Франції опублікувало список військової техніки, яка була відправлена в Україну від початку повномасштабного вторгнення росії до 31 грудня 2023 року.

Головне