МАГАТЕ підтвердило, що на Південноукраїнській АЕС зупинявся енергоблок

МАГАТЕ підтвердило, що на Південноукраїнській АЕС зупинявся енергоблок

МАГАТЕ надало підтвердження щодо тимчасового припинення роботи одного з енергоблоків Південноукраїнської АЕС протягом минулого тижня. Причиною зупинки стала несправність трансформаторного обладнання. Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

Експерти МАГАТЕ зафіксували короткочасне відключення другого енергоблоку на минулому тижні. Інцидент стався через спрацювання електрозахисту. Виявлено, що коротке замикання пошкодило керамічний ізолятор, що спричинило витік та загоряння мастила.

Енергоблок відновив роботу після налагодження електропідключення. Подача електроенергії в мережу відновилася приблизно через 17 годин після зупинки. Повної потужності енергоблок досяг майже за добу з моменту відключення.

"Минулого тижня команда МАГАТЕ на Південноукраїнській АЕС повідомила, що її енергоблок №2 був тимчасово відключений після спрацьовування електричних захистів через проблему з трансформатором у відкритому розподільчому пристрої 330 кВ, розташованому за межами майданчика АЕС", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, через регулярні атаки рф на об'єкти енергетичної інфраструктури виникають труднощі з постачанням повного обсягу електроенергії споживачам. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 26 липня російські війська атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у Житомирській та Чернігівській областях. Про це повідомили в "Укренерго".

 

Головне