МАГАТЕ не зафіксовано жодних аварій на українських АЕС

МАГАТЕ не зафіксовано жодних аварій на українських АЕС

Минулого тижня команда постійної моніторингової місії МАГАТЕ на Південноукраїнській АЕС повідомила про експлуатаційну подію, що сталася через проблему з трансформатором струму на відкритому розподільчому пристрої 330 кВ. Про це йдеться в традиційній щотижневій заяві Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі щодо ситуації в Україні.

Про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання України.

Як зазначається, пошкодження було оперативно усунуто персоналом станції, а підключення енергоблоку №2 до української енергомережі відновлено. 

Водночас в заяві немає жодної інформації про будь-які інциденти на АЕС України, що могли б негативно вплинути на стан ядерної та радіаційної безпеки та призвести до аварії з радіаційними наслідками. Це свідчить, що на промислових майданчиках усіх українських АЕС, зокрема й на Південноукраїнській, де у складі постійних моніторингових місій перебувають експерти МАГАТЕ, таких подій не траплялося. 

Як зазначив Голова Держатомрегулювання, всі енергоблоки атомних електростанцій, що перебувають на підконтрольній Україні території, експлуатуються відповідно до регламентів і відповідно до встановлених графіків несення навантаження.

Як писали “Ми-Україна” раніше, енергетики працюють над тим, щоб усі дев’ять атомних енергоблоків на підконтрольній Україні території працювали протягом осінньо-зимового періоду.

Головне