Мадуро погрожує "революцією" через тиск "імперіалістів та фашистських злочинців"

Мадуро погрожує

Президент Венесуели Ніколас Мадуро виступив із різкою заявою, попередивши про можливість "нової революції" у відповідь на те, що він називає "північноамериканським імперіалізмом та фашистськими злочинцями". Як пише CNN, ця заява прозвучала на тлі масових протестів у країні після суперечливих президентських виборів, результати яких не визнали США та низка інших країн.

"Я не хотів би йти іншими шляхами до здійснення революції... Але якщо північноамериканський імперіалізм та фашистські злочинці змусять нас, мій пульс не здригнеться, щоб закликати народ до нової революції з іншими характеристиками", - заявив він.

У відповідь на гучні погрози речник Ради нацбезпеки США при Білому домі Джон Кірбі закликав Мадуро "розповісти правду" про вибори та висловив занепокоєння щодо повідомлень про жертви, насильство та арешти опозиційних лідерів.

"Наш терпець і терпіння міжнародної спільноти закінчуються в очікуванні, коли виборчі органи Венесуели визнаються і опублікують повні, докладні дані щодо цих виборів, щоб усі могли побачити результати", - сказав він. 

Криваві протести у Венесуелі: Human Rights Watch повідомляє про численні жертви 

Організація Human Rights Watch повідомила про отримання 20 "достовірних повідомлень" про смерті, пов'язані з загальнонаціональними протестами. Місцева неурядова організація Foro Penal підтвердила загибель 11 осіб під час протестів у різних регіонах країни. За даними останньої, п'ятеро з загиблих померли в Каракасі, двоє - в Сулії та Яракуї та по одному в Арагуа та Тачирі.

На цю годину уряд Венесуели не озвучував жодних даних стосовно щодо загибелі мирних жителів в ході акцій протесту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, режим Мадуро розгорнув масштабні репресії проти опозиції та незгодних з оголошенням перемоги чинного президента Ніколаса Мадуро на виборах. Під час акцій протесту силовики заарештували 749 осіб, включаючи відомого місцевого опозиціонера Фредді Суперлано.

 

Головне