Мадуро переніс Різдво у Венесуелі з грудня на жовтень 

Мадуро переніс Різдво у Венесуелі з грудня на жовтень 

У Венесуелі, яка переживає глибоку економічну та політичну кризу, самопризначений президент Ніколас Мадуро оголосив про перенесення святкового різдвяного сезону на 1 жовтня. Про це пише NYT.

"Вимкнення електроенергії по всій країні. Зруйнована економіка. Президентські вибори, які оскаржуються. Населення жахається від свого авторитарного лідера та його дедалі більш жорстоких сил безпеки. Що робити президентові? Звичайно ж, оголосити про швидке настання Різдва", - зазначає видання.

Під час чергового телевізійного виступу Мадуро публічно анонсував намір видати указ щодо перенесення Різдва на 1 жовтня, мотивуючи це рішення відчуттям наближення свята вже у вересні. Він також пообіцяв своїм громадянам, що прийдешнє свято буде сповнене "миру, щастя та безпеки".

"Зараз вересень, і вже відчувається наближення Різдва. Тому цього року — на знак поваги та подяки — я збираюся видати указ про перенесення Різдва на 1 жовтня", - заявив лідер режиму. 

Видання зазначає, що рішення Мадуро перенести святкування на більш ранній термін не є безпрецедентним. Він робив подібні кроки і раніше, починаючи з 2013 року, коли прийшов до влади після смерті свого наставника Уго Чавеса. Цей "різдвяний маневр" розглядається як спроба відвернути увагу від проблем адміністрації, яка пережила один з найгірших економічних крахів мирного часу в сучасній історії.

Як відомо, ситуація у Венесуелі значно погіршилася після президентських виборів 28 липня. Попри те, що виборча рада країни відмовилася опублікувати детальні результати, Мадуро оголосив про свою перемогу. Головний кандидат від опозиції Едмундо Гонсалес представив докази своєї перемоги, але замість визнання результатів влада видала ордер на його арешт.

Після виборів сили безпеки Мадуро заарештували близько 2000 осіб, які вишли на протести, щоб висловити незгоду. Близько двох десятків венесуельців загинули під час протестів. Ще одним ударом стало загальнонаціональне відключення електроенергії в країні 30 серпня. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, США конфіскували літак, яким користувався самопроголошений президент Венесуели Ніколас Мадуро, і перевезли його до Флориди.

 

Головне