Литва представила новий пакет військової допомоги для України

Литва представила новий пакет військової допомоги для України

Литва у вівторок, 19 вересня, під час засідання Контактної групи з питань оборони України представила новий пакет військової допомоги для України.

Про це під час засідання розповів міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас, передає оборонне відомство країни. Як зазначається, у межах "Рамштайну" Анушаускас представив останній пакет військової підтримки України, який містить "системи підриву, радари морського спостереження та боєприпаси для протитанкового гранатомета Carl Gustaf".

Також у Литві з вересня ремонтуватимуть танки Leopard для України.

Литовський міністр також підписав декларацію про підтримку коаліції з підтримки України в галузі інформаційних технологій, або "ІТ-коаліцію". Вона допомагатиме кібербезпеці ЗСУ.

Водночас Арвідас Анушаускас відзначив важливість коаліції з розмінування в Україні. Вона наразі створюється. Він закликав інші країни приєднатися до неї, "зробивши свій внесок у вигляді тренувань, обладнання або фінансових внесків".

При цьому загальна військова допомога Литви Україні з початку повномасштабного вторгнення вже перевищила 500 млн доларів.

Нагадаємо, Литва у п’ятницю, 8 вересня, передала Україні півтора мільйона боєприпасів. Як зазначається, військова підтримка, надана Литвою Україні до осені 2023 року, включає вертольоти Мі-8, зенітні установки L-70 з боєприпасами, бронетранспортери M113. Також надані мільйони патронів та боєприпаси для гранатометів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Литви Гітанас Науседа розповів, що корупційні скандали в Україні негативно впливають на рішення партнерів щодо передачі зброї українській стороні

Головне