Литва передала ВМС України комплекти радіолокаційного обладнання

Литва передала ВМС України комплекти радіолокаційного обладнання

Військово-морські сили Литви передали ВМС України комплекти радіолокаційного обладнання, яке допомагає вести спостереження над акваторією моря. Допомогу надали з урахуванням потреб та запиту української сторони. Про це йдеться на сайті Міністерства національної оборони Литви.

"Ця підтримка посилить спроможність України вести спостереження над морем і краще розуміти ситуацію. Це важливо і для захисту її територіальних вод, і для забезпечення безпеки власних громадян" – сказав міністр оборони країни Арвідас Анушаускас.

У міністерстві зазначають, що Литва також навчає українських військових, надає українцям лікування та реабілітацію, готує експертні консультації, виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки, а зараз уже склали довгостроковий план підтримки на 2024–2026 роки на 200 млн євро.

Нагадаємо, в Україні знеструмлено майже 400 населених пунктів. Через бойові дії є пошкодження в мережах обленерго Донеччини, Дніпропетровщини, Харківщини та Херсонщини. З технічних причин знеструмлено частину Сумщини.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський внаслідок щоденного селекторату розповів, що на Донецькому напрямку українські війська мають просування. Крім того, Зеленський отримав звіт щодо безпекової ситуації в Херсонські області, яку постійно тероризують з повітря російські загарбники. Зокрема, за останню добу ворог скинув 26 керованих авіаційних бомб на підконтрольну Україні територію регіону. Внаслідок цього постраждали місцеві, яким наразі надають медичну допомогу. Наслідки атаки ліквідовують.

Головне