Львівський псевдоволонтер проведе 2,5 роки за ґратами за привласнення гумдопомоги

Львівський псевдоволонтер проведе 2,5 роки за ґратами за привласнення гумдопомоги

Понад два роки проведе за ґратами чоловік, який прикидався волонтером та привласнював допомогу, яка повинна була надійти військовим. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

Зловмисником виявився 29-річний мешканець Львівської області. За даними правоохоронців, чоловік мав підроблене посвідчення учасника бойових дій, яке використовував у своїй схемі. 

"Це давало йому змогу швидше здобувати довіру серед представників різних волонтерських організацій, які, зі свого боку, надавали безоплатну допомогу для потреб військових підрозділів. Посвідчення УБД зловмисник особисто підробив на підставні дані, адже перебував у розшуку правоохоронних органів за вчинення низки майнових злочинів.

Представляючись волонтером, який нібито допомагає з укомплектуванням окремим підрозділам Збройних сил, фігурант отримував на складах волонтерських центрів Львівщини гуманітарну допомогу - медичні препарати, речі першої необхідності та військову амуніцію. Зловмисник зобовʼязувався передати їх до визначених військових частин та бригад, що несуть службу в зоні бойових дій на Півдні країни", - йдеться у повідомленні.

У поліції встановили, що жодна гуманітарна допомога від псевдоволонтера до військових жодного разу не надходила. Зловмисник її привласнював та реалізовував за готівку.

Чоловіка затримали ще у лютому поточного року під час отримання гумдопомоги у приміщенні однієї з громадських організацій Львова, куди він прийшов за турнікетами, кровоспинними засобами та оклюзійними наліпками на 100 000 гривень.

Загалом зловмисник привласнив гумдопомоги на понад 230 000 гривень.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 та 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Його було засуджено до 2,5 років позбавлення волі.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки та Національна поліція України затримали організатора групи, яка займалася підпалами військових автомобілів у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Головне