Львівські прикордонники запобігли вивезенню старовинної ікони

Львівські прикордонники запобігли вивезенню старовинної ікони

Прикордонники Карпатського загону разом із працівниками митниці під час контролю на кордоні виявили старовинну ікону у громадянина Великобританії, який намагався вивезти її з України.

Про це повідомляє Західне регіональне управління ДПСУ.

Під час проведення контрольних процедур прикордонники сьомого Карпатського загону спільно з працівниками Львівської митниці виявили старовинну ікону розміром 20 на 25,5 см із зображенням лику святих. Ікона знаходилася серед особистих речей громадянина Великобританії, який намагався вивезти її з України поїздом “Київ-Перемишль”.

“Знахідку працівники митниці вилучили. Чи становить вона культурну чи історичну цінність, встановить експертиза”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, прикордонники Ізмаїльського загону в пункті пропуску “Орлівка” виявили старовинні монети, колекційні марки і банкноти, які намагалися незаконно перевезти через кордон.

Як писав “Ми-Україна” раніше, в Україні 20 жовтня очікується мінлива хмарність, без значних опадів, проте вночі та вранці на заході країни можливий туман і заморозки до 0-5°.

Головне