Львів виплачуватиме по 50 000 грн новобранцям ЗСУ

Львів виплачуватиме по 50 000 грн новобранцям ЗСУ

Міська влада Львова погодила рішення щодо запровадження виплати у сумі 50 000 грн добровольцям, які підпишуть контракт з десантно-штурмовими військами або морською піхотою. 

"50 000 гривень від громади Львова кожному, хто вирішив підписати контракт із військовими частинами Десантно-Штурмових військ та морською піхотою", - написав міський голова Андрій Садовий за підсумками засідання виконкому 12 січня. 

Він додав, що ця сума буде певною "мотивацією та підтримкою" для тих, хто обрав захищати Україну від російської агресії.

Подібні заохочення запровадили раніше Київська та Одеська міські ради. Так, в столиці було запроваджено виплати у сумі 30 000 грн добровольцям, в Одесі - 20 000 грн мобілізованим. У грудні київський міський голова Віталій Кличко повідомив про виділення Київрадою 10 млн грн на цей рік і 50 млн на наступний – на виплати містянам, які мобілізуються до ЗСУ. 

Нагадаємо,, напередодні, 11 січня, міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що його відомство вже підготувало нову редакцію проєкту про мобілізацію. За його словами, новий проєкт закону враховує всі рекомендації і вже готовий бути винесеним на погодження Кабміну.

"Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроекту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки", - зазначив очільник Міноборони. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські пропагандисти регулярно запускають фейки щодо мобілізації в Україні. Днями ворожими телеграм-каналами стала поширюватися інформація про те, що столична влада припиняє всі виїзди з міста для "масового призову всіх чоловіків". За декілька днів в мережі також виявили вкидання про нібито роздачу повісток українцям у Варшаві.


 

 



Головне