Лукашенко розпорядився перекинути додаткові війська, "Іскандери" та РСЗВ до українського кордону

Лукашенко розпорядився перекинути додаткові війська,

Самопризначений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав Міноборони РБ посилити свої військові позиції вздовж кордону з Україною. Про це заявив очільник білоруського оборонного відомства Віктор Хрєнін.

Йдеться про перекидання додаткового особового складу та військової техніки на Мозирський та Гомельський напрямки. Відповідне рішення було прийнято на тлі нібито перетину держкордону "українськими дронами", а також ситуації в російській Курській області.

"Враховуючи обстановку, що складається в Україні, а також у Курській області рф, Головнокомандувач Збройних Сил віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках з метою реагування на будь-які можливі провокації", - заявили в білоруському МО.

За інформацією міністерства, до прикордонних районів направляються:

  • сили спеціального призначення,
  • підрозділи сухопутних військ,
  • ракетні війська, включаючи реактивні системи "Полонез",
  • комплекси "Іскандер". 

"Також здійснено нарощування сил та засобів зенітних ракетних військ, радіотехнічних військ та авіації", - додали у відомстві.

Голова Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що "стягування зброї зі сторони білорусі до прикордоння — це спроба допомогти Путіну і відволікти увагу українського командування на той напрямок".

"Втім, мені здається, що Лукашенко може прогнозувати наслідки будь-яких провокацій", - впевнений він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська влада у ніч на 10 серпня оголосила про введення в дію режиму "контртерористичної операції" (КТО) в прикордонних Брянській, Курській та Бєлгородській областях. Це рішення в рф пояснили підвищенням "рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України".

Головне