Лукашенко назвав безглуздими вимоги вивести ПВК "Вагнер" із Білорусі

Лукашенко назвав безглуздими вимоги вивести ПВК

Керівник Білорусі Олександр Лукашенко назвав необґрунтованими і безглуздими вимоги керівництва Польщі та країн Балтії щодо виведення ПВК "Вагнер" із Білорусі. Про це Лукашенко заявив на засіданні Ради безпеки, передає БЕЛТА.

За словами Лукашенка, що керівництво Польщі та країн Балтії “нагнітає істерію” через присутність “вагнерівців” на території Білорусі.

Він додав, що відповідь проста: ні в Польщі, ні в Литві, ні в інших країнах Балтії не повинно бути жодного іноземного військовослужбовця.

“Тоді можна і нам пред'являти претензії з приводу присутності тут військовослужбовців з інших країн. А поки що це необґрунтовані і безглузді вимоги — навіть не прохання і пропозиції, а вимоги", — сказав Лукашенко.

Він також заявив про нібито підготовку на території Польщі “втікачів з Білорусі” начебто для “здійснення військового перевороту в Білорусі”.

Як писав “Ми-Україна” раніше, СБУ викрила ділків, які хотіли втридорога продати Міноборони 80 танкових двигунів. Вони планували виручити 77 мільйонів гривень, тоді як вартість техніки — 24 мільйони. Правоохоронці своєчасно заблокували оборудку.

Головне