Lufthansa отримала найбільший в історії авіації США штраф за антисемітизм

Lufthansa отримала найбільший в історії авіації США штраф за антисемітизм

Мінтранспорту США оштрафувало Lufthansa на рекордні 4 мільйони доларів за відмову в посадці 128 єврейських пасажирів. Про це пише CNN.

Резонансний інцидент стався ще навесні 2022 року. Підставою для їх недопуску на борт послужив той факт, що всі вони були одягнені в "одяг, який зазвичай носять ортодоксальні євреї". Їм було відмовлено у пересадці у Франкфурті на рейс до Будапешта після прильоту з Нью-Йорка через "ймовірну неналежну поведінку кількох осіб".

Водночас, як встановило розслідування, усі ці пасажири не були знайомі між собою і не подорожували разом.

"Ніхто не повинен зазнавати дискримінації під час подорожей, і сьогоднішні дії посилають чіткий сигнал авіаційній галузі про те, що ми готові розслідувати та вживати заходів у випадку порушення громадянських прав пасажирів", заявив міністр транспорту США Піт Буттіджич.

У відомстві додали, що це штраф є найбільшим в історії авіації США.

Lufthansa свою провину визнало частково. В компанії пояснили, що інцидент стався через низку "неточних повідомлень, неправильних тлумачень і помилкових суджень у процесі прийняття рішень". Водночас авіаперевізник наголосив, що ця подія "не є підтвердження висновків щодо дискримінації", зроблених американським регулятором. 

Також у Lufthansa додали, що ведуть співпрацю з низкою єврейських організацій для створення навчальних програм для своїх співробітників з метою "боротьби з антисемітизмом і дискримінацією". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, дослідження показало, що за один рік антисемітизм в Німеччині зріс на 80%
 
 

 

 

 

Головне