Лубінець скерував листи до міжнародних організацій через розстріл двох жінок окупантами у Селидовому

Лубінець скерував листи до міжнародних організацій через розстріл двох жінок окупантами у Селидовому

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на поширену в соціальних мережах інформацію про можливий розстріл російськими окупантами двох жінок у місті Селидове. Про це Дмитро Лубінець написав у своєму телеграм-каналі.

На оприлюдненому відео зафіксовано, як військові країни-агресора відкрили вогонь з автоматичної зброї по цивільному автомобілю, внаслідок чого одна людина отримала поранення.

"Це воєнний злочин та грубе порушення законів і звичаїв війни, а також Женевської конвенції про поводження з військовополоненими", – підкреслив омбудсмен у своєму телеграм-каналі.

За його словами, він уже направив відповідні звернення до Організації Об'єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Лубінець наголосив на необхідності притягнення винних до відповідальності та зазначив, що російська федерація щодня вчиняє злочини на території України.

"Агресора потрібно зупинити, а злочинців необхідно покарати вже зараз", – підсумував Уповноважений з прав людини.

Нагадаємо, за інформацією командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка, російська армія зазнала значних втрат з 20 по 27 жовтня. Загальна кількість ліквідованих окупантів за цей період становить близько 10520 осіб.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ради Безпеки ООН за вимогою Ірану, у понеділок, 28 жовтня, проведе позачергове засідання , аби обговорити нещодавні авіаудари, здійснені Ізраїлем по території Ірану.

Головне