Лубінець: Росія вже два місяці відмовляється забрати полонених, яких запропонувала Україна

Лубінець: Росія вже два місяці відмовляється забрати полонених, яких запропонувала Україна

Росія вже два місяці відмовляється забрати своїх громадян, яких Україна запропонувала для обміну. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Росія демонструє, як "цінує" та "турбується" про колаборантів з тимчасово окупованих територій України, однак зовсім не дбає про те, щоб повернути на територію рф своїх громадян. Адже впродовж 2-ох місяців російська сторона не погоджується на повернення запропонованих Києвом для обміну російських громадян", - зазначив український омбудсмен.

При цьому він назвав імена тих, кого відмовляється забрати рф.

"Ось кілька прізвищ людей, яких не чекають у своїй країні: Будка Ігор Олексійович, Єлетін Денис Олександрович, Олійников Олександр Олексійович та Таксюр Яков Ілліч, - зазначив Лубінець. - Росія вирішила їхню долю самостійно - власні громадяни їй нецікаві і вона не прагне їх повернути додому". 

Омбудсмен звернувся до рідних росіян, які перебувають в Україні, і закликав їх звертатися до нього, якщо вони хочуть повернути родичів.

"Ми працюємо над тим, аби громадяни поверталися на територію своєї країни, тож за вашим запитом працюватимемо над поверненням ваших рідних на територію росії", - заявив омбудсмен.

Як "Ми-Україна" повідомляли раніше, 10 квітня Україна повернула з російського полону 100 військовослужбовців. Серед них захисники Маріуполя, “Азовсталі” та Гостомеля.

Головне