Лубінець: росія використовує тему обмінів полоненими, аби підірвати політичну ситуацію в Україні

Лубінець: росія використовує тему обмінів полоненими, аби підірвати політичну ситуацію в Україні

Росіяни намагаються підривати політичну ситуації в Україні через тему обмінів полоненими. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, окупанти телефонують рідним полонених та заявляють, що це нібито українська сторона відмовляється повертати своїх громадян.

"Ми спостерігаємо, що ворог масово почав телефонувати родичам військовополонених та повідомляти, що ми готові повертати вашу рідну людину, а це Україна не хоче забирати", - зазначив омбудсмен.

Він також додав, що росіяни намагаються змусити родичів військовополонених виходити на акції та мітинги, аби вони тиснули на владу.

"Росіяни спонукають родичів військовополонених на акції, мітинги, переконують перекривати вулиці, блокувати адмінбудівлі, нібито Україну це змусить "проводити" обміни. 

Проте ніколи Україна не зупиняла обмінні процеси!" - заявив Дмитро Лубінець.

Як повідомляли "Ми-Україна", Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що має величезні претензії до діяльності Червоного Хреста на території росії. За його словами, дуже часто українські полонені повертаються з росії в поганому фізичному та психологічному стані. Також є випадки, коли росіяни закатовували та просто вбивали наших військових в полоні.

Головне