Лубінець: Наслідки аварії на ЗАЕС торкнуться сотень мільйонів людей

Лубінець: Наслідки аварії на ЗАЕС торкнуться сотень мільйонів людей

Наслідки аварії на окупованій Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) торкнуться сотень мільйонів людей у всьому світі. Про це заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Знаєте, таке враження, що міжнародники, на жаль, не вчаться навіть на своїх помилках. Це не просто буде катастрофа, вона буде торкатися не тільки територій України і не тільки громадян України. Вона торкнеться абсолютно всіх країн, і в першу чергу країн, які межують з територією України. Тому повірте, наслідки будуть в той чи інший спосіб торкатися десятків мільйонів, якщо не сотень мільйонів. І точно запечить всіх громадян України", - наголосив український омбудсмен.

Нагадаємо, раніше начальник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що російські окупанти підготували план із підриву ЗАЕС, яка наразі перебуває під їхнім контролем. Наразі заміновано чотири енергоблоки. Після цього у Запорізькій ОВА вирішили провести спеціальні навчання на випадок аварії на Запорізькій АЕС. Вони пройдуть у четвер, 29 червня.

Як повідомляли "Ми-Україна", військовий аналітик Іван Ступак заявив, що російський диктатор Володимир Путін може віддати наказ підірвати окуповану Запорізьку АЕС у разі прориву українськими військовими лінії оборони у напрямку Енергодара.

Головне