Лубінець ініціює посилення відповідальності за підпали автомобілів військових

Лубінець ініціює посилення відповідальності за підпали автомобілів військових

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець запропонував парламенту запровадити нову норму про посилену кримінальну відповідальність за посягання на здоров'я та майно військовослужбовців і членів їх родин.

Про це він повідомив у "Telegram".

У середу, 9 жовтня, Лубінець повідомив у соцмережах про ініціативу, надіславши до комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності законодавчі зміни до Кримінального кодексу України.

Лубінець підкреслив, що посягання на військових - це не лише напад на здоров'я та власність, а й загроза порядку управління держави, особливо під час воєнного стану. Він вважає, що запровадження нових норм є важливим для суспільної справедливості та захисту військовослужбовців, які ризикують своїм життям заради незалежності України.

“Вбачаю, що в посяганнях на військовослужбовців є посягання не лише на здоров’я та власність окремої людини, але і на порядок управління, фундаментальні засади існування будь-якої держави, особливо в період дії воєнного стану”, - наголосив Лубінець.

Лубінець акцентував, що зміни до законодавства можуть забезпечити посилений захист військовослужбовців, які, захищаючи країну, віддають своє життя та здоров’я.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, поліцейські Київщини затримали двох чоловіків, які за вказівкою представника рф підпалили автомобіль військовослужбовця. Зловмисники намагалися виконати злочин в обмін на обіцяну винагороду.

Головне