Лубінець: 90% "депутатів", яких "оберуть" на так званих виборах на ТОТ - громадяни рф

Лубінець: 90%

Переважна більшість "депутатів", а саме 90%, яких нібито оберуть на так званих виборах на тимчасово окупованих територіях України, є громадянами росії. Про це повідомив Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Демократією там і не пахне. Вже давно намальований цей результат. Відсотків 80% отримає "Єдина росія", інші 20% розподілять три інші політичні партії, які так названо приймають участь у цих виборах", - зазначив Лубінець.

При цьому він додав, що російська влада не довіряє колаборантам, тому вибори на ТОТ "виграють" громадяни рф.

"До речі одна така деталь. Ті депутати, які пройдуть на підставі "виборів" у місцеві "органи самоврядування", це будуть на 90% громадяни російської федерації з території російської федерації. Вони навіть цим колаборанти не довіряють. Навіть просто зайти в місцеві ради... Це так само показник того, що росіяни хочуть максимально переселяти громадян російської федерації на ці території, щоб контролювати всі процеси", - пояснив омбудсмен.

Як повідомляли "Ми-Україна", у окупованій Новій Каховці партизани ліквідували представників окупаційної адміністрації. Вони перевозили “бюлетені” для так званих виборів. В цей момент їхній автомобіль підірвало підпілля.

Головне