Лондон закликає Іран не відповідати на обстріл Ізраїлю

Лондон закликає Іран не відповідати на обстріл Ізраїлю

Велика Британія закликала всі сторони проявити стриманість у відповідь на удари Ізраїлю по іранських військових об’єктах.

Про це заявив британський прем’єр-міністр Кір Стармер, повідомляє The Guardian.

Стармер акцентував на необхідності уникнення подальшої ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Він зазначив, що, незважаючи на право Ізраїлю захищатися від іранської агресії, важливо не провокувати нові конфлікти.

"Іран не повинен відповідати на ці атаки," - наголосив він.

Британський прем’єр також підтвердив, що Великобританія продовжить працювати зі своїми союзниками для деескалації напруженості в регіоні.

Нагадаємо, армія оборони Ізраїлю оголосила про завершення нічної операції, в рамках якої було завдано серії авіаударів по військових об'єктах в Ірані.

Ізраїльські військові заявляють, що удари стали відповіддю на попередні атаки з боку Ірану. В атаках на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю взяли участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідувальні засоби. Військові атаки відбувалися у декілька хвиль та охоплювали різні регіони Ірану. Зазначається, що літаки повернулися на бази в Ізраїль без пошкоджень.

Також, речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт заявив. що Сполучені Штати Америки не беруть участі у військових операціях, які проводить Ізраїль проти Ірану, заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США погодили продаж Тайваню зброї на суму 2 мільярди доларів, що включає системи NASAMS, які пройшли бойові випробування в Україні.

Головне