Лондон насідає на Шольца, щоб той погодив передачу Україні Taurus

Лондон насідає на Шольца, щоб той погодив передачу Україні Taurus

Уряд Великої Британії приватно звернувся до німецьких колег із закликом передумати і передати Україні далекобійні ракети Taurus. Як пише Bloomberg, британські міністри та високопосадовці неодноразово давали зрозуміти ФРН наскільки гострою є потреба Києва у такому озброєнні.

Британці запропонували Берліну також і альтернативний варіант, за яким Лондон дасть Києву більше Storm Shadow, а ФРН натомість надасть йому "Тауруси". 

"Поведінка Шольца показала, що з точки зору безпеки Європи він не та людина, на тій роботі і не в той час", - прокоментував позицію німецького канцлера ексглава Міноборони Британії Бен Уоллес. 

Нагадаємо, раніше цього тижня Шольц виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки, на його думку, це може втягнути його країну у війну з рф. Канцлер Німеччини зазначив, що його країна в жодним чином не має бути пов’язана з цілями, яких досягають ці ракети, адже Taurus - це зброя дуже далекої дії, і "те, що роблять англійці та французи в плані контролю за цілями, неможливо зробити в Німеччині".

За кілька днів по тому Шольц також виступив і проти відправлення військових в Україну з боку Північноатлантичного альянсу або Європейського союзу. Він зазначив, що жоден солдат з європейських країн або країн НАТО не має бути відправлений на українську землю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 22 лютого, Велика Британія оголосила, що направить в Україну ще 200 протитанкових ракет Brimstone

 

 
 

Головне