Люди, які повторно евакуюються із небезпечних регіонів Харківщини, мають право на виплати ВПО, – Мінреінтеграції

Люди, які повторно евакуюються із небезпечних регіонів Харківщини, мають право на виплати ВПО, – Мінреінтеграції

Люди, які евакуюються з небезпечних районів Харківської області, можуть поновити статус внутрішньо переміщених осіб та матимуть право на виплати ВПО. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Зокрема, йдеться про тих, хто виїжджає з Вовчанська та Липців за списками, які складає місцева влада.

Нагадаємо, що державна грошова допомога для ВПО виплачується у розмірі 2000 гривень на місяць для дорослих, 3000 гривень – на дітей і особам з інвалідністю. Така допомога призначається на шість місяців.

"Для включення до цього списку особи, які самостійно виїхали із населених пунктів Харківської області, де оголошено обов’язкову евакуацію, можуть звертатися до Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА за телефоном гарячої лінії: (066) 283-41-43", - йдеться у повідомленні. 

Для поновлення статусу внутрішньо переміщеної особи необхідно звернутися до ЦНАПу або до управління соціального захисту населення у приймаючих громадах.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не била по території рф зброєю, наданою Заходом. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам Reuters. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації скинула вибухівку з дрона на Антонівку, що на Херсонщині. В результаті постраждали троє осіб. Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Головне