Ліван постраждає, якщо країну втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу, — Блінкен

Ліван постраждає, якщо країну втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу, — Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен у суботу, 21 жовтня, заявив, що народ Лівану постраждає, якщо країну втягнуть у війну Ізраїлю та ХАМАСу. Про це повідомив речник держдепартаменту США Метью Міллер.

Зазначається, що Блінкен учора розмовляв із тимчасовим прем’єр-міністром Лівану Наджибом Мікаті, щоб підтвердити підтримку США ліванського народу та відзначити стурбованість зростанням напруженості вздовж південного кордону Лівану. 

За словами Міллера, держсекретар знову наголосив на важливості поваги інтересів ліванського народу, який постраждає від втягування Лівану в конфлікт, спровокований нападом ХАМАС на Ізраїль. 

Блінкен також висловив співчуття родинам ліванських цивільних, які загинули внаслідок конфлікту, і підкреслив постійну підтримку США збройних сил Лівану.

Нагадаємо, що уряди країн-членів Євросоюзу та США тиснуть на владу Ізраїлю, щоб Збройні сили країни зачекали із вторгненням в Сектор Гази. Вони мають намір виграти додатковий час для повернення людей, яких бойовики ХАМАС тримають у заручниках. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЦАХАЛ має підтвердження того, що ХАМАС тримає у заручниках 210 осіб.

Головне