Литва за рік на кордоні з Білоруссю побудувала фортифікаційні споруди на 600 кілометрів

Литва за рік на кордоні з Білоруссю побудувала фортифікаційні споруди на 600 кілометрів

Литва за рік на кордоні з Білоруссю побудувала фортифікаційні споруди на 600 кілометрів. Про це повідомила міністр внутрішніх справ Литви Аґне Білотайте.

Зробили це з метою безпеки та задля запобігання нелегальній міграції і контрабанді.

Міністерка внутрішніх справ Аґне Білотайте повідомила, що чотири пункти пропуску на кордоні з Білоруссю залишаються закритими.

"Звісно, що ми відчуваємо небезпеку, бо знаємо, хто вони є. Литва є членом НАТО і, по суті, Балтійське море є внутрішнім морем НАТО, якби не одне "але"…Ми відчуваємо підтримку Альянсу, проте на внутрішньому рівні ми завжди готуємося до тої загрози, яка потенційно може трапитися. Я дуже пишаюся нашою прикордонною службою в морі, тому що вони мають чудову інфраструктуру і постійно взаємодіють з Міністерством оборони", - сказала Білотайте.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зустрівся з делегацією американської оборонної компанії Lockheed Martin, яку очолює віцепрезидент компанії Реймонд Піселлі. Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Чехія уклала контракт на перші 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України і працює над отриманням ще 300 тисяч одиниць. Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала у статті для Financial Times (FT).

Головне