Литва продовжить термін дії посвідок для українських біженців до 2025 року

Литва продовжить термін дії посвідок для українських біженців до 2025 року

Литва продовжить термін дії посвідок для українських біженців до 2025 року. Про це повідомила керівниця департаменту міграції Литви Евеліна Ґудзінскайте, пише LRT.

Термін дії тимчасових посвідок на проживання для військових біженців з України тепер буде чинним до березня 2025-го року. За словами керівниці литовського департаменту міграції Евеліни Ґудзінскайте, процес продовження посвідок розпочнеться наступного тижня.

"Дуже велика кількість українців отримали тимчасовий захист на термін до 4 березня 2024 року. Оскільки термін дії дозволів спливає, настав час подумати про їхню заміну. ЄС вирішив продовжити тимчасовий захист ще на рік, до березня 2025 року. Це означає, що всі українці, яким було надано тимчасовий захист, можуть продовжити свою посвідку на проживання ще на рік", - сказала Ґудзінскайте.

Всього з початку повномасштабної війни рф проти України Литва видала 46 тисяч цифрових дозволів на проживання на підставі тимчасового захисту. І щодня ці кількість зростає, додала Ґудзінскайте.

Нагадаємо, збройні сили України отримали від Великої Британії ракети Martlet, які допоможуть боротися з дронами противника, інформує The Times.

"Велика Британія надала Україні деякі зі своїх новітніх озброєнь для боротьби з російськими безпілотниками Shahed", - йдеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, що пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю можуть схвалити до кінця 2023. Частиною відповідного пакета стануть "суттєві зміни в американській імміграційній системі".

Головне