Литва приєднується до коаліції з надання ППО Україні, - Науседа

Литва приєднується до коаліції з надання ППО Україні, - Науседа

Президент Литви Гітанас Науседа оголосив, що його країна приєднується до коаліції, що підтримує протиповітряну оборону України.

Про це він написав у соціальній мережі "Х".

"Радий повідомити, що Литва приєднується до коаліції протиповітряної оборони, яку очолюють Німеччина, Франція і США. Ми зробимо свій внесок, надавши Україні мобільні радари повітряного спостереження. Військова підтримка України має вирішальне значення. Україні потрібна зброя, а не обіцянки. Підтвердимо слова ділом", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість держав, які дозволили Україні бити своєю зброєю по рф, невпинно росте: хто вже скасував заборону

Президент України Володимир Зеленський привітав таке рішення та висловив подяку за підтримку.

"Внесок Литви для нас надзвичайно важливий. Швидке посилення протиповітряної оборони України є гарантією протистояння російській агресії, захисту нашого народу та збереження наших позицій на передовій. Я висловлюю щирі вдячність Литві за їхню допомогу в цьому", - підкреслив український лідер.

Нагадаємо, у результаті підрахунку голосів на всіх виборчих дільницях другого туру виборів у Литві, перемогу здобув чинний президент Гітанас Науседа, який претендував на повторний термін.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Естонії ухвалили закон про використання російських активів для компенсації Україні.

Головне