Литва посилила контроль за ввезенням зерна з росії та окупованих територій України

Литва посилила контроль за ввезенням зерна з росії та окупованих територій України

Литва посилила контроль за зерном, яке завозять з росії, окупованих територій України та інших країн підвищеного ризику. Про це повідомила пресслужба Міністерства сільського господарства Литви.

Відсьогодні весь імпорт фуражного зерна і кормових продуктів з країн підвищеного ризику буде припинено, а з кожного вагона будуть брати проби.

Крім цього, найближчим часом будуть ухвалені нові рішення про ще суворіший контроль.

"росія не повинна мати можливості скористатися інфраструктурою Литви і отримати прибуток від продажу українського зерна", – заявив міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас.

Це було ініційоване відомством після отримання інформації від міністра сільського господарства України про підозри.

Нагадаємо, російське окупаційне військо атакувало вдень 18 березня цивільну інфраструктуру Сумщину. Зокрема удар було завдано по місту Конотоп.

За даними Сумської обласної військової адміністрації, внаслідок атаки загиблих немає, однак є суттєві пошкодження цивільної інфраструктури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій висловила думку стосовно "виборів" президента рф та назвала їх "бюрократичною процедурою" або "електоральними заходами". Про це йдеться у відомстві.

"Проведення "виборів" за таких умов і у такий спосіб, як вони відбулися, робить їх нікчемними, а особу, яка самопризначила себе переможцем такого типу змагань – абсолютно нелегітимною", - йдеться у повідомленні.

 

 

Головне