Литва планує продовжити тимчасовий захист для українських біженців

Литва планує продовжити тимчасовий захист для українських біженців

Литва має намір продовжити термін тимчасового проживання для українських біженців ще на один рік - до березня 2026 року.

Про це повідомляє LRT.

Міністерство внутрішніх справ підготувало проект постанови, що передбачає подовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року. Наразі його термін закінчується в березні 2025 року.

За інформацією Департаменту міграції, щодня в країні подаються від 30 до 40 нових заяв на отримання дозволів на тимчасове проживання. Зараз понад 44 300 осіб мають дійсні дозволи на проживання в Литві за цією схемою.

Міністерка внутрішніх справ Агне Білотайте зауважила, що продовження терміну полегшить адміністративне навантаження як для біженців, так і для співробітників Департаменту міграції, а також спростить управління потоком заяв до березня 2025 року.

Це рішення відповідає загальноєвропейському підходу, ухваленому в червні цього року.

Нагадаємо, в Естонії рівень зайнятості серед українців працездатного віку зріс на 10% за останній рік. Станом на перший квартал 2024 року, 57% українців вже мають роботу в Естонії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що російська окупація Запорізької АЕС становить серйозну загрозу радіаційній безпеці.

Головне