Литва наступного тижня закриє два КПП на кордоні з Білоруссю

Литва наступного тижня закриє два КПП на кордоні з Білоруссю

Литовський уряд погодив закриття роботи двох пунктів перетину на спільній з Білоруссю ділянці кордону. Рішення було проголосоване 21 лютого, пише Delfi. 

Вже з початку весни - 1 березня 2024 - працювати не будуть контрольно-пропускні пункти "Райгардас-Привалка" та "Лаворішкес-Котлівка". Заборона на перетин кордону розповсюджуватиметься як на пішоходів, так і на транспортні засоби.

Таким чином, перетин литовсько-білоруського кордону залишиться можливим лише на прикордонних переходах "Медінкай-Кам'яний Лог" та "Шальчинінкай-Беняконі". Однак з весни на них також буде обмежений рух пішоходів та велосипедистів. 

На додачу литовські урядовці вирішили поетапно скорочувати кількість дозволів на автобусні пасажирські перевезення між країнами. Дозвільних документів менше видаватимуть як перевізникам з Білорусі, так і з Литви.

Станом на сьогодні на польсько-білоруському кордоні функціонує лише один прикордонний перехід, на латвійсько-білоруському - два, на литовсько-білоруському - чотири. 

Нагадаємо, раніше цього місяця військові Литви повідомили, що на Куршській косі був знайдений російський гідроакустичний сонар. Такі пристрої використовуються для виявлення руху великих підводних об'єктів біля морського дна за допомогою гідроакустичних датчиків. Це не перший випадок виявлення подібних сонарів рф: вони також були знайдені в 2021 році в Балтійському морі біля берегів Литви та в Атлантичному океані поблизу Великої Британії та Ірландії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Україна та Литва започаткують спільне виробництво дронів. Глави МЗС обох країн обговорили кроки для нарощування виробництва.

 

Головне