Литва надасть Україні фінансову допомогу: про яку суму йдеться

Литва надасть Україні фінансову допомогу: про яку суму йдеться

Литва узгодила новий пакет допомоги Україні на 3,5 млрд євро. Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс.

"З початку нашої співпраці ми поставили обладнання на 15.4 млрд євро, а зараз ми узгодили допомогу на 3,5 млрд євро", - зазначив він.

За словами андсберґіса, Литва – в топі постачальників енергетичного обладнання в Україну.

Крім того, він висловив підтримку Мирного плану президента України Володимира Зеленського.

"Мирний план Зеленського – дуже реалістичний. У нас є можливості поставити зброю, у нас є можливості усунути усі обмеження на використання зброї. Це все залежить від політичних рішень. Також у нас є можливості надати гарантії безпеки Україні, для того, щоб Україна була впевнена, що вона не буде атакована наступного дня, як це було у минулі роки", - заявив Ландсберґіс.

Міністр закордонних справ Литви наголосив, що не можна відкладати прийняття рішення щодо надання дозволу Україні використовувати далекобійну зброю по військовим об’єктам російської федерації.

"Відкладання прийняття цього рішення у 2014 році привело нас до подій 2022 року. Якщо ми будемо відкладати рішення, буде світова криза", - підсумував Ландсберґіс.

Як писали “Ми-Україна” раніше, уряд Австралії надасть Збройним силам України новий пакет військової допомоги на 245 мільйонів доларів. 

Головне