Литва надасть Україні енергетичне обладнання на понад €50 млн, - Міненерго

Литва надасть Україні енергетичне обладнання на понад €50 млн, - Міненерго

Україна отримає новий транш гуманітарної допомоги від Литви у вигляді енергетичного обладнання загальною вартістю більше 50 мільйонів євро. 

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Литовські енергетичні компанії передадуть понад 300 одиниць ключового обладнання, включаючи техніку з Вільнюської ТЕЦ-3,  що допоможе у відновленні української енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російських атак.

“Литва – не просто партнер, а надійний друг України, який підтримує нас з перших днів повномасштабної російської агресії. Обладнання, яке надається литовськими компаніями, допоможе енергетикам відновити пошкоджену російськими атаками енергетичну інфраструктуру і повернути світло і тепло в домівки тисяч українців. Дякуємо нашим партнерам за цю підтримку”, - наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Згідно з повідомлення з березня 2022 року Україна отримала з Литви 80 вантажів енергетичного обладнання загальною вагою понад 1 445 тонн, включаючи потужні автотрансформатори, трансформатори струму та напруги, силові трансформатори, електростанції резервного живлення та інше устаткування для проведення ремонтів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна отримала 11 липня військову допомогу від Литви, до країни прибули протидронові системи, патрони 5,56х45 мм та розкладачки для українських військових.

Головне