Литва надає 10 мільйонів євро для фінансування далекобійних можливостей України, — Умєров

Литва надає 10 мільйонів євро для фінансування далекобійних можливостей України, — Умєров

Литва виділить 10 мільйонів євро на фінансування українських далекобійних можливостей, зокрема на виробництво ракети-дрона "Паляниця". Про це повідомили під час литовсько-українського бізнес-форуму оборонної промисловості, що відбувся в Києві.

Міністр оборони України Рустем Умєров підкреслив важливість цієї підтримки для посилення обороноздатності країни. "Це величезна допомога, яка дозволить Україні ще ефективніше захищатися", - зазначив він.

За словами Умєрова, Литва вже надала Україні допомогу в розмірі 2% свого ВВП і планує продовжувати підтримку на рівні 0,25% ВВП щорічно. Міністр також закликав литовський бізнес активно інвестувати в українську оборонну промисловість.

Форум, у якому взяв участь президент Литви Гітанас Науседа, ознаменував новий етап співпраці між двома країнами у сфері оборони. 

"Йдеться, зокрема про ракети-дрона "Паляниця". Це величезна підтримка, яка допоможе Україні ще ефективніше захищатися", — повідомив міністр оборони України за підсумками зустрічі із президентом Литви на відкритті Литовсько-українського бізнес-форуму оборонної промисловості в Києві.

Нагадаємо, до столиці прибули представники багатьох країн, які візьмуть участь у четвертому саміті Кримської платформи та інших заходах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна пропонує Індії виступити в ролі модератора та використати свої зв'язки з москвою для стимулювання участі росії в мирних переговорах. Радник президента України Олександр Поліщук, оголосив про цю ініціативу, підкресливши, що Київ запропонував провести мирний саміт до листопада 2024 року для припинення конфлікту.

Головне