Литва інвестує у виробництво українського ракети-дрона "Паляниця"

Литва інвестує у виробництво українського ракети-дрона

Литва виділяє 10 мільйонів євро на підтримку виробництва ракети-дрона "Паляниця" шляхом прямого фінансування українського виробника.

Про це повідомив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Сергій Боєв.

Боєв та заступниця міністра національної оборони Литви Моніка Корольовієнє обговорили механізм фінансування проєкту.

Він зазначив, що для України одним із ключових пріоритетів є здобуття можливості знищувати ворожі цілі на великих відстанях. Він закликав міжнародних партнерів інвестувати у виробництво української далекобійної зброї та навів приклад успіху "данської моделі" швидкого фінансування.

Заступник міністра подякував литовській стороні за лідерство в межах Коаліції розмінування, а також за активну участь у Коаліції дронів.

Корольовієнє наголосила, що Литва залишається відданим партнером України, підтвердивши прагнення країни до надання ефективної допомоги та підкресливши важливість практичного використання інвестицій.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав країни Європи переглянути свою позицію щодо розміщення європейських військ в Україні після повідомлень про участь військових КНДР у російській війні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, загарбники вночі 23 жовтня вдарили по Україні 81 безпілотником. Загалом Сили оборони України 57 російських ударних безпілотників. Крім того, Одеська область була атакована керованою авіаційною ракетою Х-31П.

Головне