Литовські військові перекрили міст через Німан до Калінінградської області рф

Литовські військові перекрили міст через Німан до Калінінградської області рф

Литовські військові перекрили фортифікаційними засобами міст через річку Німан на кордоні з росією. Надалі вони планують перекрити та замінувати всі інші мости на цій ділянці. 

Про це повідомив глава Міністерства оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

"Перекрили ще один міст через Німан до Калінінградської області. "Зуби дракона" доповнять зварними металевими балками. Литовська армія зараз їх тестує, оцінюючи, як вони стримують важку техніку", - зазначив очільник литовського оборонного відомства. 

За словами Кащюнаса, такі заходи - частина оборонної концепції країни. Це підвищить стримувальний потенціал Литви, безпеку кордонів держави з росією і Білоруссю.

В Міноборони країни також повідомили, що укріплення кордонів триває за планом. До кінця поточного року литовська армія отримає від підрядників фортифікаційні засоби на суму понад 4 млн євро для їх встановлення на кордоні з Білоруссю та росією.

Раніше литовські військові за допомогою засобів контрмобільності перекрили міст у Панямуні Тауразького повіту, що з'єднує Литву з рф.

Як писав “Ми-Україна” раніше, литовські прикордонники відмовилися пропустити в країну вагони транзитного поїзда, що рухався за маршрутом Москва – Калінінград, через те, що на них були зображені символи російської армії "Z" та напис "Вільнюс – місто росії".

Головне