Літній сплеск захворюваності на FLiRT в Україні минув, - МОЗ

Літній сплеск захворюваності на FLiRT в Україні минув, - МОЗ

Головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив про значне зниження захворюваності на COVID-19 на 57% у вересні порівняно з серпнем.

За його словами, сплеск захворюваності, спричинений субваріантом FLiRT, минув, але восени та взимку очікується зростання кількості хворих.

“У вересні захворюваність на ковід знизилась на 57%. За неповний місяць перехворіло понад 28 тисяч людей, лише трохи більш як 5 тисяч потребували лікування в лікарні. Це нормальні показники для початку осені. Ковід як і грип залишається з нами й циркулюватиме постійно, тому зараз восени та взимку кількість хворих зростатиме”, - зазначив Кузін.

Він підкреслив, що більшість госпіталізованих – це пацієнти старше 60 років, які не отримали щеплення. Для цієї категорії громадян важливо вакцинуватись. Кузін також вказав, що влітку приблизно 75 тисяч українців перехворіли на COVID-19.

“Зараз ми починаємо переходити до звичайного епідемічного сезону, коли збільшуватиметься циркуляція звичайних респіраторних вірусів - здебільшого це будуть застуди та інші ГРВІ”, - додав він.

Нагадаємо, українські медики постійно моніторять епідеміологічну ситуацію в Умані, куди з'їжджаються тисячі хасидів для святкування юдейського нового року Рош га-Шана.

Як писали “Ми-Україна” раніше, громадянина України 38 років затримали у Польщі за підозрою у стрілянині на початку вересня на ринку “Олімпія” у Варшаві.

Головне