Літак ВКС рф "загубив" ракету над Петропавлівкою: які наслідки

Літак ВКС рф

В ході завдання масованого ракетного удару по Україні 2 січня один з російських бойових літаків "впустив" призначений для українських міст снаряд на село Петропавлівка Воронезької області рф. У російському Міноборони назвали цей інцидент "позаштатним сходженням авіаційного боєприпасу". 

У відомстві запевнили, що нібито минулося без постраждалих, проте зафіксовані "руйнування шести домоволодінь".

Водночас губернатор Воронезької області Олександр Гусєв заявив, що "руйнування зафіксовано у семи домоволодіннях". Він додав, що частину місцевих жителів помістять у пункти тимчасового розміщення.

Місцева влада заявляє про вибиті шибки, побиті дахи та пошкодження несучих конструкцій, проте відео з місця подій говорить саме за себе.

 

У Генштабі повідомили, що 2 січня вранці армія рф атакувала Україну як мінімум 70 крилатими ракетами типу Х-101/Х-555/Х-55, десятком аеробалістичних "Кинджалів", трьома "Калібрами", 12 одиницями Іскандер-М/С-300/С-400 та чотирма Х-31П. Попередні підрахунки свідчать про застосування ворогом 99 ракет різних типі. Українська ППО впоралась із 72 цілями, всі "Кинджали" були збиті. 

Нагадаємо, внаслідок ракетної атаки рф вранці 2 січня понад 90 осіб постраждали та четверо загинули, повідомив президент Володимир Зеленський.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ранковий ворожий ракетний удар по центральній частині Харкова призвів до травмувань 44 осіб, серед постраждалих - п'ятеро дітей. Загинула жінка.

Головне