Літак ВКС рф порушив повітряний простір Фінляндії вперше після її вступу до НАТО

Літак ВКС рф порушив повітряний простір Фінляндії вперше після її вступу до НАТО

У понеділок, 10 червня, стався перший випадок порушення повітряного простору Фінляндії російським військовим літаком з моменту приєднання цієї скандинавської країни до Північноатлантичного альянсу.

Як поінформувало Міністерство оборони Фінляндії, порушення сталося напередодні вранці в східній частині Фінської затоки. Російський борт перебував у повітряному просторі країни протягом приблизно двох хвилин, заглибившись на 2,5 кілометри вглиб території.

Очільник фінського оборонного відомста Антті Хакканен підкреслив серйозність ситуаці. 

"Ми серйозно ставимося до ймовірного територіального порушення, і розслідування розпочато негайно", - наголосив міністр.

Останній подібний випадок стався ще в серпні 2022 року, коли два російські винищувачі порушили повітряний простір Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В росії розбився Су-34: екіпаж бомбардувальника загинув

Нагадаємо, минулого місяця стало відомо, що Фінляндія, відома своїм високим рівнем готовності до оборони, вживає заходів для посилення своєї військової могутності у відповідь на дедалі агресивнішу поведінку росії. Країна успішно перевірила свою здатність вести "військову економіку" та почала зберігати військову техніку за межами своїх національних кордонів. Фінляндія має 1300-кілометровий кордон з рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Фінляндія утримується від розкриття подробиць своєї військової допомоги Україні, однак для ЗСУ відправляють не лише старе озброєння зі складів, але й новітні розробки оборонної промисловості "навіть ті, що перебувають на стадії розробки".

Головне