Літак Emirates зазнав ушкоджень внаслідок зіткнення у повітрі зі зграєю фламінго

Літак Emirates зазнав ушкоджень внаслідок зіткнення у повітрі зі зграєю фламінго

Пасажирський літак компанії Emirates, виконуючи рейс маршрутом Дубай-Мумбай, зіткнувся у повітрі зі зграєю фламінго. Внаслідок зіткнення борт зазнав ушкоджень, однак попри це здійснив успішну посадку у місці призначення, пише Reuters. 

Подія сталась 20 травня. Зіткнення птахів з літаком Boeing 777 відбулось на висоті 300 на землею. В результаті інциденту загинуло 39 фламінго.

Літак зазнав ушкоджень, зворотній рейс з Мумбаю з Дубай, запланований на цей самий день, було скасовано.

"Emirates може підтвердити, що рейс EK508, який прямував з Дубая в Мумбаї 20 травня, був залучений до інциденту із зіткненням з птахами. Літак благополучно приземлився, всі пасажири та екіпаж висадилися без травм, проте, на жаль, кілька фламінго загинули. Emirates співпрацює з владою з цього питання", - прокоментував подію авіаперевізник.

ЗМІ публікують жахаючі кадри,на яких зображено загиблих птахів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай запускає свій найдовший авіарейс, довжиною 14 147 км

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця стало відомо, що Пентагон домовився з приватною аерокосмічною компанією Sierra Nevada Corp про розробку нею нового "літака Судного дня", який отримав таку назву за здатність пережити ядерну війну. Термін експлуатації попереднього -  E-4B Nightwatch - добігає кінця на початку  2030-х.

Головне