Лісовий підтримав скасування відстрочки від мобілізації для деяких студентів після 30 років

Лісовий підтримав скасування відстрочки від мобілізації для деяких студентів після 30 років

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий підтримав законопроєкт, який пропонує обмежити вік студентів, що мають відстрочення від мобілізації. За словами глави МОН, освіта "у жодному разі не має бути про імітацію та лазівки". Свою позицію він оприлюднив у Facebook.

"Натомість освіта, а тим паче вища освіта, має бути про усвідомлений вибір і процес здобуття. Навчатися ніколи не пізно, утім, вступ до університету не повинен ставати формальністю лише для отримання якихось переваг та бонусів", — зазначив Лісовий.

Міністр додав, що наразі є тенденція, коли люди використовують вступ до університетів як спосіб уникнути мобілізацію. Так, у 2022 році було на 55 тисяч студентів-чоловіків старше за 25 років більше, ніж у 2021. Зокрема, на 33 тисячі більше на магістерському рівні.

"Своєю чергою такі лазівки породжують явище фіктивного навчання, що загалом негативно впливає на якість освіти. Законопроєкт, який нині зареєстрований у Верховній Раді, має на меті врегулювати це питання", — каже очільник МОН.

Лісовий також написав, що право на освіту гарантоване Конституцією України й усі охочі й надалі зможуть його реалізовувати.

Нагадаємо, силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, вночі було знищено 23 повітряні цілі. Йдеться про сім крилатих та одну балістичну ракети та про 15 ударних дронів.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, на Київщині внаслідок падіння уламків російської ракети виникла пожежа на території підприємства.

Головне