Липень в Україні почнеться з аномальної спеки: прогноз від синоптикині

Липень в Україні почнеться з аномальної спеки: прогноз від синоптикині

Липень в Україні почнеться із сильної спеки. У перший день місяця подекуди температура підніметься до +37 градусів. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

"Першого липня Україна буде однією з найспекотніших країн Європи", - зазначила вона.

Діденко розповіла, що у понеділок, 1 липня, максимальна температура досягатиме +30...+35 градусів, на сході та південному сході подекуди до +34...+37 градусів.

Варто зауважити, що у західних областях України 1 липня грозові дощі подекуди знизять температуру повітря на кілька градусів.

"Але значна частина території України 1 липня належатиме сухій погоді з високою пожежною небезпекою – обережно з вогнем!" - наголосила українська синоптикиня.

У столиці України у понеділок буде спекотно +32...+34 градуси, сухо, без опадів.

Зазначається, що через дефіцит опадів є ризик розвитку посухи та високий рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, що Україну очікує спекотна погода з мінливою хмарністю у неділю, 30 червня. Температура повітря вдень сягатиме 29-34°C, а в південних та центральних областях місцями можлива сильна спека до 35-36°C.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Париж зіткнувся з несподіваною проблемою напередодні Олімпійських ігор 2024 року. Річка Сена, яка мала стати ареною для змагань з марафонського плавання та тріатлону, виявилася забрудненою настільки, що це ставить під загрозу безпеку спортсменів.

Головне