Ліквідація голови ХАМАС: Яхья Сінвар загинув у випадковій сутичці (відео)

Ліквідація голови ХАМАС: Яхья Сінвар загинув у випадковій сутичці (відео)

Лідер ХАМАС Яхья Сінвар загинув 17 жовтня під час перестрілки з ізраїльськими військами на півдні Сектора Гази. Його смерть стала результатом випадкової зустрічі, а не цілеспрямованої операції ЦАХАЛ, пише Sky News.

Це сталось, коли 62-річний Сінвар намагався покинути підземну мережу тунелів ХАМАС, шукаючи більш безпечного укриття. Ізраїльські піхотинці, які проводили рутинний обшук у районі Таль-ель-Султан, помітили трьох підозрілих осіб і відкрили вогонь. У ході перестрілки Сінвар сховався в зруйнованій будівлі.

"Він намагався втекти, і наші сили знищили його", - заявив контрадмірал Даніель Хагарі під час телевізійного брифінгу.

Ізраїльська армія опублікувала відео з безпілотника, на якому нібито зафіксовані останні хвилини життя Сінвара. На кадрах видно пораненого чоловіка з прикритим обличчям, який намагається кинути предмет у дрон.

Ліквідація Сінвара: кадри останніх хвилин - відео з дрона (ОБЕРЕЖНО! Містить жорстокі кадри)

Смерть Сінвара була підтверджена ДНК-тестами та іншими перевірками, включаючи стоматологічні карти. При ньому знайшли зброю, бронежилет і 40 000 шекелів (близько 10 700 доларів).

Пентагон заявив про непричетність американських військ до операції. ХАМАС поки що не підтвердив смерть свого лідера, але джерела в угрупованні повідомили про ознаки, які вказують на його загибель.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сінвара було обрано голово ХАМАС на початку серпня, після того як Ізраїль ліквідував його попередника Ісмаїла Ганію.

Головне