"Лікарі без кордонів" оголосили про вихід з росії

Гуманітарна медична організація "Лікарі без кордонів" виходить з росії після 32 років роботи у країні. Відповідну заяву було оприлюднено на офіційному сайті організації.

Причиною виходу з росії вказується скасування владою рф реєстрації організації. Зокрема "Лікарів без кордонів" було виключено з реєстру філій та представництв іноземних неурядових організацій.

"Через 32 роки після початку роботи в росії "Лікарі без кордонів" (MSF) були змушені закрити свою діяльність у цій країні. У серпні цього року ми отримали лист від Міністерства юстиції росії з рішенням про виключення філії некомерційної асоціації "Лікарі без кордонів" (Нідерланди) в росії з реєстру філій і представництв іноземних неурядових організацій", - йдеться у повідомленні.

У організації наголосили, що керуються "принципами незалежності, неупередженості та нейтральності, а також медичної етики" і "надають допомогу залежно від потреб". Також там нагадали, що працювали у різних регіонах росії, зокрема Москві, Санкт-Петербурзі, Кемеровській області, Чечні, Інгушетії, Дагестана, а після повномасштабного вторгнення рф в Україну - у Бєлгороді та Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, гуманітарна медична організації "Лікарі без кордонів" працює у всьому світі та надає безкоштовну гуманітарну і невідкладну медичну допомогу населенню, що постраждало від збройних конфліктів, голоду, епідемій, вимушеної міграції та стихійних лих.

Як повідомляли "Ми-Україна", США запровадили санкції проти російського медіахолдингу "Россия сегодня" (включно з RT) та його генерального директора Дмитра Кисельова.

Головне