Lego відмовляється від переробленого пластику у виробництві деталей

Lego відмовляється від переробленого пластику у виробництві деталей

Датська компанія Lego , всесвітньо відомий виробник конструкторів, оголосила про план екологічної трансформації свого виробництва. Про це повідомляє агентство Reuters.

До 2032 року Lego має намір повністю відмовитися від використання пластику на основі нафти, замінивши його на екологічно чистіші альтернативи.

Цей перехід є результатом масштабних досліджень – компанія випробувала понад 600 різних матеріалів у пошуках ідеальної заміни традиційному пластику. Нова стратегія передбачає поступове зменшення вмісту нафтопродуктів у деталях конструктора.

Lego готова платити на 70% більше за сертифіковану відновлювану смолу, яка стане основою для виробництва нового пластику. Цим кроком компанія сподівається стимулювати постачальників до збільшення виробництва екологічних матеріалів.

Генеральний директор Lego Нільс Крістіансен зазначив, що такі зміни призведуть до значного подорожчання виробництва. Однак компанія розглядає це як необхідну інвестицію в майбутнє та екологічну відповідальність.

Нагадаємо, український горор фільм "Конотопська відьма" за перші дні прокату зібрав близько 12 мільйонів гривень. Про це повідомила пресслужба Film.UA. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, банки у Покровську з наступного тижня припинять свою роботу. Про це заявив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Головне