Легендарний воротар збірної Італії Буффон у 45 років завершив футбольну кар'єру

Легендарний воротар збірної Італії Буффон у 45 років завершив футбольну кар'єру

Колишній воротар збірної Італії Джанлуїджі Буффон оголосив про завершення професійної футбольної кар’єри. Про це він повідомив у своєму Instagram.

"Це все, друзі. Ви дали мені все, я віддав вам усе. Ми зробили це разом", - повідомив про кінець кар'єри Буффон.

Також 45-річний воротар опублікував відео з головними віхами 28 сезонів у великому футболі. 

Про завершення кар’єри Буффон почав думати наприкінці сезону 2022/23. Згодом він отримав пропозицію переїхати до Саудівської Аравії та підписати дворічний контракт з одним з тамтешніх клубів з зарплатою у 15 млн євро за сезон.

Довідка

Джанлуїджі Буффон розпочав свою футбольну кар’єру у дитинстві. Спочатку він грав у аматорських командах, однак після навчання у футбольній школі Буффона придбав клуб "Парма". Це сталося у 1991 році. У 1997 році Буффон дебютував в єврокубках, а у 2001 році - перейшов до "Ювентуса" і грав за цей футбольний клуб аж до 2018. 

У липні 2018 року вже на той час 40-річний голкіпер уклав однорічний контракт з футбольним клубом "Парі Сен-Жермен". За рік він знову повернувся в "Ювентус" і грав за команду два роки.

Від 2021 року Джанлуїджі Буффон був голкіпером "Парми", в якій почав свою футбольну кар'єру.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Андрій Шевченко та Олександр Зінченко розсекретили склади своїх зіркових команд, які зіграють у благодійному матчі на підтримку України Game4Ukraine 5 серпня у Лондоні.

Головне