Лавров розбив мрії Лукашенка: контроль за “ядеркою” в Білорусі залишиться у росії

Лавров розбив мрії Лукашенка: контроль за “ядеркою” в Білорусі залишиться у росії

Російське військово-політичне керівництво не збирається віддавати білоруській стороні контроль за тією ядерною зброєю, яку рф туди нібито вже перекинула. Про те, що російська "ядерка" в Білорусі продовжуватиме перебувати під цілковитим контролем росії заявив голова МЗС рф Сергій Лавров.

Він укотре наголосив, що рф та РБ як союзні країни мають на це право і міжнародного права такими діями не порушують, бо так само давно роблять США.

"Ні Мінськ, ні Москва жодним чином не порушують жодного міжнародного зобов'язання, у тому числі за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї. Ми зберігаємо контроль над зброєю, яка буде розміщена на території нашого союзника", - зазначив він.

Лавров вчергове поскаржився на США, виправдовуючи свої дії.

"США багато десятиліть тому розмістили свою тактичну ядерну зброю на території п'яти країн-членів НАТО в рамках програми, яку вони називають "спільні ядерні місії". Військовослужбовців цих неядерних країн навчають поводження з такою зброєю. Ми часто закликали США прибрати тактичне ядерне озброєння на власну територію у відповідь на заклики Вашингтона обговорювати обмеження на цей вид озброєнь", - додав він.

Нагадаємо, днями в ГУР заявили, що російської ядерної зброї в Білорусі ще немає. Гучні заяви про це, які робили як російський, так і білоруський диктатори, не відповідають дійсності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що судилища у рф над нашими військовополоненими не впливають на процес їхнього повернення додому.

Головне